OP WEG NAAR SNEL LEREN = LEUK LEREN VOOR LEERLINGEN VAN GROEP 7/8 EN DE BRUGKLAS

Huiswerk maken en leren gaat vaak niet vanzelf. Kinderen kunnen moeite hebben met plannen, worden snel afgeleid of hebben behoefte aan meer structuur en discipline. Daarnaast is de stap van basisschool naar middelbare school een grote. Voor kinderen een hele verandering waarbij veel van hen gevraagd wordt. Met een goede voorbereiding kan ik hen op weg helpen. Ik leer leerlingen in 3 sessies organiseren, indelen en plannen op een vrolijke, aansprekende manier via de ‘op weg naar snel leren = leuk leren’ methode. Daarnaast geef ik de kinderen tips en hulpmiddelen om begrijpend te lezen, sneller te lezen en te focussen. Woordjes en begrippen laat ik hen leren middels kleurrijke leerkaartjes en ik help om sleutelwoorden te herkennen en teksten samen te vatten. Leren wordt weer leuk en huiswerk maken gaat een stuk makkelijker!

SNEL LEREN = LEUK LEREN VOOR LEERLINGEN VAN DE MIDDELBARE SCHOOL EN STUDENTEN

Schoolwerk is niet altijd even leuk. Maar stel dat je de tijd die je aan je huiswerk zit, kan verkorten terwijl het resultaat beter wordt. Dat zou toch fijn zijn? Meer leren in minder tijd, dat is wat ik wil bereiken voor leerlingen van de middelbare school en studenten. En dat kan! Iedereen kan sneller leren lezen, beter samenvatten en vaardigheden ontwikkelen om efficiënter en effectiever met tijd om te gaan. Ik help leerlingen via de ‘snel leren = leuk leren' methode en heb hier goede resultaten mee geboekt. In 6 sessies trainen we o.a. het korte- en langetermijn geheugen, werken we aan structuur en planning, en leren we snellezen. Door het gebruik van afbeeldingen, kleuren en mindmappen gaat lezen, samenvatten en leren een stuk makkelijker. Op weg naar een zorgeloze middelbare schooltijd en studietijd!

EXAMENPLANNING / HUISWERKBEGELEIDING

Time 2 Plan je examens weken
Zit jij in je examenjaar? Zie je als een berg op tegen al dat leren? Weet je niet waar je moet beginnen met al die boeken? Rond maart/april organiseren alle “Snel leren = leuk leren”-trainers de landelijke Time 2 Plan je examens-weken. In twee bijeenkomsten (van 1 en 1,5 uur) inventariseer je alles wat je nodig hebt om goed voorbereid je examens in te gaan en maak je jouw persoonlijke examenplanning.

Huiswerkbegeleiding
Soms hebben kinderen wat extra tijd en aandacht nodig een specifiek vak of onderdeel. Of is er een belangrijke toets of proefwerk gepland waar hard aan gewerkt moet worden. Ik verzorg huiswerkbegeleiding voor zowel basis- als middelbare schoolleerlingen. In groepjes van maximaal 5 deelnemers bied ik in een rustige omgeving de gelegenheid aan het huiswerk te werken, vragen te stellen en beantwoorden en stof te overhoren. Ik help leerlingen van iedere leeftijd, op elk niveau en bij ieder vak.

CURSUSSEN VOOR VOLWASSENEN

Ook volwassenen zijn bij mij aan het juiste adres voor een training of workshop. Ik geef individueel of in groepsverband training in mindmappen, snel lezen en planning & organisatie. Zaken die te gebruiken zijn in het dagelijks leven en hobby en werk kunnen verrijken. Ook verzorg ik lessen in de Nederlandse taal voor bijvoorbeeld migranten of expats.

BAL-A-VIS-X

Als je lekker in je vel zit en de beide hersenhelften onderling en met het lichaam goed samenwerken, is aan de grondvoorwaarden voldaan om te leren lezen, rekenen, schrijven, spellen, gymnastiek beoefenen en andere (school)vaardigheden onder de knie te krijgen. Ogen, oren, handen, voeten en de rest van het lichaam doen dan waarvoor ze geschapen zijn. Schort er iets in dat functioneren, dan is het van belang daar de draad op te pakken. Het volledige Amerikaanse Bal-A-Vis-X® trainingsprogramma bestaat uit een serie van 300 ritmische oefeningen met speciale zandzakjes en balletjes, terwijl je op een balanceerbord staat. Het programma is geschikt voor mensen van alle leeftijden, van kleuters tot senioren. Voor kinderen zijn de oefeningen uitdagend, zeker voor hen die behoefte hebben aan bewegend leren. Senioren voelen zich alerter en energieker en staan stabieler op hun voeten. Een totale coördinatie van het lichaam is vereist. De linker- en rechterhersenhelft, en ook de ogen, oren, handen en voeten moeten flink met elkaar samenwerken. Het ritme en het tempo van de oefeningen is een natuurlijk gevolg van goed uitgevoerde fysieke en motorische technieken.